MEDICINSKA JOGA


666

Medicinska joga je program je sastavljen od vježbi hatha čiji je zdravstveni učinak davno dokazala zapadnjačka medicina.
Sastoji se od vježbi istezanja, snage i ravnoteže, laganog do umjerenog intenziteta, usmjerenih na postizanje i održavanje zdravlja, te vježbi disanja i opuštanja usmjerenih na umanjenje negativnih učinaka stresa, napetosti i nervoze, te učenje pravilnog disanja.
CILJ programa je postizanje i održavanje optimalnog zdravstvenog stanja cijelog tijela putem vježbi niskog do srednjeg intanziteta.
ZDRAVSTVENI SU UČINCI vrlo brzo uočljivi u vidu uklanjanja i prevencije bolova u kralješnici, vratu i leđima, povećanju fleksibilnosti, jačanju muskulateure prvenstveno trbuha i leđa, smanjenju napetosti i nervoze, poboljšanju cirkulacije, zdravijem i mirnijem snu, poboljšanju probave….
PREPORUČA SE osobama sa problemima mišićno-zglobnog sustava, osobama koje pate zbog posljedica nakupljanja prekomjernog stresa i svima koji žele poboljšati svoje zdravlje putem ugodnih vježbi niskog do srednjeg intenziteta.
Odličan je za sve osobe od 9 – 99 godina.